Održana proširena sjednica Udruženja penzionera / umirovljenika Žepče

U četvrtak 16. studenog 2017. godine,održana je proširene sjednica organa upravljanja, u čijem su radu sudjelovali članovi Izvršnog odbora, Štaba za proteste i povjerenici svih mjesnih udruženja Općinske organizacije penzionera / umirovljenika Žepče. Kao gosti nazočili su Mustafa Trakić, predsjednik Kantonalnog saveza i Meho Mostarlić, predsjednik Udruženja Zavidovići. Sjednica je bila uspješna i sva su izvješća i informacije usvojene s određenim primjedbama , koje će u daljem postupku uzeti u obzir. Nazočnima je prigodni pozdravni referat, povodom 20-e obljetnice Dana penzionera / umirovljenika FBiH, pročitao predsjednik Skupštine udruženja gospodin Ramiz Skoko. Minutom šutnje odata je počast svim preminulim umirovljenicima.

Opširnije...

Stanko Knežević iz Žepča jutros krenuo na put do Vukovara dug 180 kilometara

Jutros u 8 sati prijatelji, obitelj i kolege ispratile Stanka Kneževića na put od Žepča do Vukovara dug 180 kilometara .
Kao što ste mogle čuti u programu Radio Žepča i pročitati na našem portalu, u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ i Žepče i Udruge BUŠIĆI Žepče, danas 16.11.2017. godine otpočela je biciklistička vožnja koja će simbolično povezati Žepče s gradom Vukovarom u znak sjećanja na poginule branitelje u domovinskom ratu u Žepču i Vukovaru, ali i u znak sjećanja nedavno preminulog člana Udruge Mirka Sinanovića Pjenu , koji je trebao ove godine sudjelovati u biciklističkoj vožnji.

Opširnije...

Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ i Žepče i Udruga BUŠIĆI Žepče organiziraju biciklističku vožnju Žepče - Vukovar

Dana 16.11.2017. godine otpočet će biciklistička vožnja koja će simbolično povezati Žepče s gradom Vukovarom u znak sjećanja na poginule branitelje u domovinskom ratu u Žepču i Vukovaru, ali i u znak sjećanja nedavno preminulog člana Udruge Mirka Sinanovića Pjenu , koji je trebao ove godine ići u pratnji za ovu aktivnost. Aktivnost se organizira uz potporu Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ i Žepče kao i uz potporu i Udruge BUŠIĆI Žepče.

Opširnije...

Dan otvorenih vrata u vojarni "Josip Karimović Grabo" u Žepču

Danas 14.studenoga 2017. godine od 13,00 do 16,00 sati u sklopu obilježavanja dvanaeste obljetnice od ustroja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (1. prosinca) u vojarni Topničke bojne „Josip Karimović Grabo“ Žepče upriličeni Dani otvorenih vrata.

Pripadnici Topničke boje ugostili su 150 učenika završnih razreda Osnovne škole „Žepče“ koji su se izravno imali priliku upoznati sa svakodnevnim obvezama i načinom života, opremom i naoružanjem koje je na uporabi u bojni.

Opširnije...

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar posjetili i Općinu Žepče

Danas su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar u sklopu radne posjete Bosni i Hercegovini, posjetili i Općinu Žepče. Izaslanstvo se u Općini Žepče sastalo s načelnikom Matom Zovkom, te su posjetili projekte koje pomaže Vlada Republike Hrvatske – ambulantu obiteljske medicine u Ozimici te 'Novo naselje'.

Opširnije...

Udruženje „Plavi krug“ u Žepču uspješno realiziralo akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u saradnji sa Savezom udruženja dijabetičara u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) danas na području kantona organizuje promotivne akcije besplatnog mjerenje šećera u krvi, povodom Svjetskog dana dijabetesa.

U svih dvanaest gradova ZDK-a, pored besplatnog mjerenja šećera u krvi, građani će moći dobiti i stručne savjete o zaštiti zdravlja.

Udruženje "Plavi krug" u Žepču je upriličio besplatno mjerenje šećera u krvi u Gradskoj kavani, gdje su, uglavnom, zadovoljni odzivom građana. Najveći odziv bio je kod nešto starije populacije, gdje je u pitanju dijabetes tipa 2.

Opširnije...

Stranica 1 od 121