Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Žepče: Uspješno održana druga po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Općinska organizacija Crvenog križa Žepče, danas je po drugi put u ovoj godini upriličila akciju dobrovoljnog darivanja krvi. I ova akcija je odrađena u sklopu redovnih godišnjih aktivnosti organizacije. Predsjednik Crvenog križa Žepče Marko Sinanović istakao je zadovoljstvo odzivom sugrađana, posebno mladih koji po prvi put žele darovati krv. Ukupno se odazvalo preko 50 sugrađana, od čega je 41 uspješno darovalo tečnost života vrijednu.

Posebno raduje podatak da se ovoj akciji odazvalo preko 30 srednjoškolaca, od čega je njih 15 uspješno darovalo krv, dok ostali zbog određenih zdravstvenih tegoba ili drugih uzroka nisu bili u mogućnosti danas biti darovatelji, ali će do kraja godine svakako biti upriličena još jedna akcija, gdje će biti ponovo u mogućnosti doći i odazvati se ovom plemenitom činu.

OO Crveni križ Žepče i dalje će nastaviti sa redovnim aktivnostima u školama i poseban akcenat staviti na pružanje prve pomoći, što zbog takmičenja školaraca, što zbog stvarnih životnih situacija gdje ovo znanje može nekom spasiti život. Pored toga, tu je i redovni socijalni program ove organizacije, koja je uvijek na usluzi svim građanima općine Žepče.