Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Akcijom besplatnog mjerenja šećera u krvi i pritiska, u Žepču obilježen Međunarodni dan prve pomoći

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prve pomoći, OO Crveni križ Žepče danas  (subota, 09.09.2017.) upriličila je akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska, za sve sugrađane. Akcija se provodi u prostoru Gradske kavane u Žepču gdje volonterke ove organizacije s osmjehom na licu dočekaju svakog ko želi saznati nešto više o svom zdravlju.

„Pored pomenute akcije, koja traje od 10,00 do 12,00 sati, upriličena je i podjela letaka i anketnih listića vezane za vozače i prvu pomoć, a u najavi je i posjeta starijim osobama na području naše općine“, kazala je njegovateljica OO Crveni križ Žepče Maja Šašić.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u septembru, a njegovo obilježavanje je pokrenuto od strane Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) u 2000. godini. Ove godine Svjetski dan prve pomoći obilježava se 09.09.2017. godine i ima za cilj podići svijest o bitnosti poznavanja tehnika prve pomoći. Pojam “prva pomoć” odnosi se na pomoć koju bi trebali pružiti svima koji su trenutno ozljeđeni ili bolesni.