Srijeda, Studeni 14, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar posjetili i Općinu Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


Načelnik Mato Zovko je ovom prilikom izrazio zahvalnost delegaciji na ovoj posjeti, te se u ime svih Žepčanki i Žepčaka zahvalio na dosadašnjim donacijama.

„Iznio sam ukratko trenutno stanje u Žepču, probleme s kojima se susrećemo i potrebe koje ćemo imati u budućnosti. Općina smo koja ima veliki broj mladih obitelji i samim tim potrebu za poslom i za stambenom izgradnjom. Oba državna tajnika su dobila uvid o tome tako da će svakako biti posla između Općine Žepče i ova dva državna ureda“, kazao je načelnik Zovko.


Državni tajnik Zvonko Milas prilikom ove posjete kazao je da je cilj dobre i pozitivne rezultate pospješiti u cilju ostanka mladih ljudi na ovom prostoru.

„Republika Hrvatska doista želi suradnju, a sve ono što Hrvati čine na svom održivom opstanku ovdje mi ćemo podržati. Želimo zajedno iznaći rješenja  i odrediti koji su to prioritete koje ćemo zajedno poduprijeti“ , naglasio je Milas.


Državni tajnik Nikola Mažar kazao je kako je upoznao načelnika Zovku o prošlo tjednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak o nastavku provedbe programa za povratak Hrvata u BiH, kroz dodjelu građevinskog materijala ali i kroz druge poglede financijske pomoći koji se reflektiraju na poduzetništvo, obrtništvo , gospodarstvo, poljoprivredna gospodarstva , dakle na sve što osim povratka nudi i ostanak na ovim područjima.

„ Očekujem da ćemo početkom iduće godine moći doći u Općinu Žepče s građevinskim materijalom. Izgradnja Novoga Naselja i povećanje gospodarstva daje težinu i prioritet Općini Žepče u odnosu na druge općine i na nama je kao na Vladi RH da nastavimo raditi na provedbi ovih aktivnosti“ zaključio je Mažar.

A.T