Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

„Otvorena škola nogometa“ u Žepču okupila oko 120 mališana

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ove godine, školu zajedno organiziraju nogometni klubovi Žepče i Krivaja uz potporu i sponzorstvo općina Žepče i Zavidovići. 

Ovogodišnju „Otvorenu školu nogometa“ pred oko 120 dječaka i djevojčica uzrasta do 12 godina, službeno je otvorio načelnik općine Žepče Mato Zovko, koji je polaznicima prije svega zaželio da dobro uče u školi i slušaju roditelje, ali i da ih sreća i igra uvijek prate u Životu.

 „Danas smo se okupili ovdje zbog Otvorene zabavne  škole nogometa, programa koji ima najdužu tradiciju u Bosni i Hercegovini. Vama prije svega čestitam na dobroj organizaciji; nogometnim klubovima, koordinatorima i Nogometnom savezu BiH, a posebno čestitam i zahvaljujem vama draga djeco koji svake godine dođete i sudjelujete u ovom projektu. 

Svrha otvorene škole je kao i što sam naziv kaže da se vi zabavite, da se igrate i družite jer ipak dolazite iz raznih naselja i dolazite iz dvije općine. Ja bi vam na kraju poručio da se nastojite baviti sportom što više, jer to ne treba biti teško i na to vas nitko ne treba gonit. 

Sa željom da dobro učite u školi, da slušate roditelje i da vas igra i radost uvijek prati u životu ja proglašavam otvorenom Zabavnu školu nogometa u Žepču.“ Kazao je prilikom ceremonije otvaranja načelnik Mato Zovko. 

Cilj ove manifestacije je okupljanje i animiranje dječaka i djevojčica da se bave nogometom, te da kroz zabavu i igru stječu i upoznaju nove prijatelje. Sa djecom rade profesionalni treneri i profesori tjelesnog odgoja, koji ih kroz 12 sportskih poligona uče kako da savladaju vježbe opće motorike i nogometa, ali i kako da se kvalitetno druže i zabavljaju.

U radu škole u Žepču danas je sudjelovalo  oko 120 mališana iz Žepča i Zavidovića, a njihovo druženje će se nastaviti i sutra u Zavidovićima, kada će biti upriličena i ceremonija zatvaranja.

Osim općina domaćina, ovaj projekt potpomaže i UEFA koja je uz pomoć donatora osigurala i opremu za mališane, od nogometnih lopti, kačketa, majica i ostalih rekvizita.

Spretnost i umijeće mladih polaznika škole, osim roditelja i prijatelja, danas su također, posmatrali i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović i ravnatelj JU „Dom kulture „ Žepče Miroslav Ilić, koji su bili oduševljeni pojedinim potezima mladih polaznika.

Otvorena škola zabave i nogometa je humanitarni projekt pokrenut s ciljem promoviranja demokracije, mira i stabilnosti, kroz igru i zabavu, ali i primjenu pedagoških metoda kod djece iz različitih sredina