Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Općinu Žepče posjetili predstavnici projekta PRO-budućnost

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Sastanku su nazočili Sanela Imamović, direktorica programa CRS-a, Majda Behrem-Stojanov, direktorica projekta Pro-budućnost, Vehid Čehić, predsjednik Forum Tuzla, Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče i Ilija Barešić, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

Na sastanku je predstavljen projekt te upućen poziv općini Žepče da se uključi i u naredne dvije godine implementira zajedničke aktivnosti. Projekt PRO-budućnost djeluje u 30 gradova/općina kako bi omogućio uspostavljanje dijaloga i unaprijedio odnose među njihovim građanima i građankama.

PRO-Budućnost je tijekom četiri godine implementacije osigurao oko 700.000 dolara s ciljem da se podrže lokalne inicijative za izgradnju pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih skupina u Bosni i Hercegovini.

Općinski načelnik Mato Zovko se zahvalio na upućenom pozivu i kazao da je općina Žepče otvorena za sve projekte koji će omogućiti bolji i ugodniji život njenim građanima bilo da se radi o infrastrukturnim ili razvojnim odnosno projektima društvenog razvoja. -Važno je da se svaki pojedinac u općini Žepče osjeća sigurno i ugodno, a na nama je raditi na otklanjanju svih prepreka i stvarati nove prilike, istaknuo je Zovko.

U narednom periodu se očekuje potpisivanje Memoranduma između Općine Žepče i CRS-a, a projektne aktivnosti implementirat će RAŽ sa Službom za društvene djelatnosti općine Žepče.