Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

18. manifestacija "Dani Miholjskog ljeta“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Manifestacija "Dani Miholjskog ljeta" ima za cilj očuvanje hrvatskih običaja i tradicije Hrvata žepačkog kraja, ali i čitave BiH. 

Smotra folklora je svečano otvorena u nedjelju, 30. kolovoza 2015. godine s početkom u 14,00 sati ispred restorana „California“ Brankovići (Žepče).

Manifestaciju je svečano otvorio općinski načelnik Mato Zovko koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, a   u svom obraćanju se  zahvalo  HKUD Ognjišta što su tako predani u svom radu i što ljepotu i naših običaja  čuvaju od zaborava  te   prezentiraju širom svijeta. Načelnik Zovko  također je  izrazio nadu i želju, da ova manifestacija živi i u budućem vremenu.

Nazočim gostima obratila se i izaslanica gradonačelnika grada Zagreba, gđa. Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo pozdravivši sve nazočne a posebice članove kulturno umjetničkih društava koji njeguju svoje običaje koje su baštinili od svojih predaka,  a koji njihovim zalaganjem nikada neće biti zaboravljeni.

Pred mnogobrojnom i dobro raspoloženom publikom, ove godine nastupilo je   devet  kulturno- umjetničkih društava, šest iz BiH i  tri iz Hrvatske. 

Tako su se pjesmom, plesaom i narodnim običajajim posjetiteljima predstavili KUD „Matija-Antun Relković" Davor, KUD „Župa Grab“ Grab Trilj, Zavičajna zajednica BH Hrvata Tovarnik, HKUD „Jare“Široki Brijeg , KUD „Ravnica“Oštra Luka  ,HKUD „Izidor Poljak “Boće Brčko,  HFS „Bobovac“ Ćatići , KUD" Fra Ivo Šimić" Novo Selo te domaćini i organizatori HKUD „Ognjišta“ Lug-Brankovići, koji su  su nakon održane Smotre svim posjetiteljima osigurali nastavak ugodnog druženja uz tradicionalnu izvornu pjesmu i kola. 

Kao i prethodnih godina, nesebičnu pomoć u organizaciji manifestacije pružila je i Općina Žepče, kao i brojna žepačka poduzeća i pojedinci , a medijsku podršku dali su Radio Žepče i Radiopostaja Žepče.