Implementacija projekta je simbolično provedena na Dan žena - 8. Ožujka odnosno na dan kada su žene u fokusu svih dešavanja kao jedan vid protesta zbog trenutne situacije u kojoj se nalaze radnice u sektoru trgovine i usluga.

Kampanja „ O tome (ne) pričaj „ ima cilj da na dan žena, radnicama u sektoru trgovine i usluga, ali i građanima BiH, na slikovit način prikaže težinu posla koje one svaki dan obavljaju jer mnoge od njih ne znaju za slobodan dan, radno vrijeme od 8 sati, pauzu, praznike i blagdane.


Podjelom bijelih Margareta i letaka s promocijom kampanje po prodavaonicama u Zenici, Žepču i Maglaju , Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti imao je za cilj izmamiti osmijeh na lica i pokazati da neko misli na njih a istovjetno usporediti ih sa bijelim cvijetom koji ima posebno značenje i simboliku, a prvenstveno je znak za optimizam, zdravlje i otpornost.


STBiH kroz ovu kampanju želi pozvati sve radnice da se o svojim pravima i mogućnostima informiraju a o problemima otvoreno govore jer je život puno ljepši ako se potrudimo da ostvarimo ono što nam zakonom pripada. Nama ste bitne i nama je stalo da zajedničkom borbom ostvarimo povoljnije uvjete rada. Sretan dan žene , poručuju iz Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti regije Centralna Bosna .