Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Načelnik Mato Zovko ugostio vlasnike norveške firme Teknotherm Engineering

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Njih je na sastanku sa suradnicima primio općinski načelnik Mato Zovko, a tema razgovora je bila izgradnja tvornice u Žepču u Industrijskoj zoni „Polja“ koja je najavljena za iduću godinu.

 

Sastanku su također nazočili i pomoćnica načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Namik Malićbegović i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Ovom prigodom načelnik je gostima zaželio  dobrodošlicu, te im iskazao zahvalnost što su odlučili da firmu grade upravo u našoj općini.

 

Zadovoljstvo današnjim sastankom iskazali su i norveški investitori, koji su najavili početak radova za iduću godinu.

 „ Mi trenutno imamo dva velika projekta u vrijednosti od 3 do 4 milijuna dolara, a kada ti projekti budu privedeni kraju u lipnju/srpnju iduće godine, tada ćemo donijeti i konačnu odluku o početku gradnje ovdje u Žepču, gdje u dogledno vrijeme planiramo uposliti od 30 do 40 novih radnika“ kazao je za Radio Žepče Roy Moberg jedan od vlasnika firme.

 

Inače, firma Teknotherm Engineering d.o.o. u Žepču djeluje od 2014. godine, te trenutno zapošljava 10-ak radnika. Riječ je norveškoj  kompaniji koja u svom vlasništvu ima osam firmi koje se nalaze diljem svijeta. Osnovna djelatnost kompanije je iz metalno-prerađivačkog sektora. Pored toga bave se i inžinjeringom i proizvodnjom raznih mašina u pomorskom i offshore sektoru u Norveškoj i svijetu.

 

Na području općine Žepče u Poslovnoj zoni „Polja“, kupili su parcelu 5. površine 6.815 m² za koju su pribavili sve potrebne suglasnosti, te na kojoj će po današnjoj najavi, krenuti sa izgradnjom iduće godine, a koju su danas obišli u pratnji načelnika Mate Zovke.