Srijeda, Ožujak 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

JU Dom zdravlja Žepče: U tijeku preventivni mamografski pregledi „Izaberi život, pobijedi strah, uradi mamografiju“

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 


Preventivni mamografski pregledi od 7. srpnja provode se i u JU Dom zdravlja sa stacionarom u Žepču.
Prema riječima ravnateljice ove zdravstvene ustanove doktorice Ane Jukić Zlovečera više od 60 žena do sada je obavilo pregled a kod tri pacijentice su otkrivene maligne promjene.
Doktorica Zlovečera pozvala je sve žene s područja općine Žepče starije od 50 godina da pristupe preventivnom mamografskom pregledu jer rano otkrivanje bolesti doprinosi bržem oporavku i uspješnijem liječenju. Ona je naglasila i činjenicu da je posljednjih godina zabilježen povećan broj oboljenja žena od karcinoma dojke i da obolijevaju žene i mlađe životne dobi, od četrdesete godine pa čak i mlađe.


Tko sve može obaviti mamografski pregled? U koje vrijeme? Što je potrebno znati o ovom pregledu? Jeli mamografija štetna po zdravlje ?Prakticirate li redovito preventivne preglede? Brinete li svakodnevno o svome zdravlju?


Ako je Vaš odgovor „DA“, neka ovaj poziv da poslušate naš razgovor s doktoricom Anom Zlovečera Jukić kojeg emitiramo u ponedjeljak 30. srpnja u programu Radio Žepča od 12 sati i 15 minuta, bude potvrda Vaše ispravne odluke koja čuva Vaš život. Ako je Vaš odgovor „NE“, molimo Vas, odvojite 20 minuta Vašeg vremena i poslušate naš razgovor o značaju i važnosti preventivnih pregleda kod žena.


S doktoricom Zlovečera razgovarali smo i o drugim novinama i uslugama koje su od nedavno dostupne svim građanima općine Žepče a sve u svrhu kvalitetnije i dostupnije zdravstvene zaštite. Koji su budući planovi kada je u pitanju rad ove zdravstvene ustanove u Žepču poslušajte u ponedjeljak , 30. srpnja od 12 sati i 15 minuta u programu Radio Žepča.