Subota, Listopad 19, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

OIP Žepče: Sve je spremno za Opće izbore 2018. godine

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2018. održat će se u nedjelju 7. listopada 2018. godine. Na izborima će se birati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predstavnici za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BIH, Predsjednik Republike Srpske, Potpredsjednik Republike Srpske i predstavnici za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnici za Skupštine kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ovo će biti osmi opći izbori u povijesti Bosne i Hercegovine. Za izbore su se prijavile 72 političke partije i 39 nezavisnih kandidata.

Kada je u pitanju Općina Žepče za ove Opće izbore, prema informacijama iz OIP Žepče, registrirana su 25 004 birača s pravom glasa u našoj općini, a koji će svoju građansku dužnost moći obaviti na 42 biračka mjesta.

Od tog broja, 38 redovitih birački mjesta i jednog biračkog mjesta za glasovanje u odsutnosti koje se nalazi u SMŠ Žepče i tri mobilna tima. Prema riječima predsjednika OIP Kemala Efendića za Opće izbore angažirana su 384 člana i zamjenika člana biračkih odbora koji su prošli svu potrebitu edukaciju kako bi se izborni proces odvijao u skladu sa zakonom i odlukama SIP BiH.

Za praćenje izbore bit će angažiran veliki broj promatrača od strane međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i političkih subjekata i na prostoru općine Žepče  i nema straha od bilo kakvih nedopuštenih radnji kada je u pitanju izborni proces, itiče Efendić.

„Ovogodišnji Opći izbori će se kao i do sada u našoj općini provesti po svim standardima i normativima“, kazao je za Radio Žepče predsjednik OIP-a Žepče Kemal Efendić.

Gospodin Efendić se zahvalio Radio Žepču na dosadašnjoj suradnji prilikom praćenja izbora te je pozvao birače da izađu izbore 7. listopada glasuju i obave svoju građansku dužnost „Naučimo se živjeti demokraciju",  poručio je Efendić.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja koja na sam dan izbora budu imali glasači ili politički subjekti mogu doći u prostorije OIP-a U Žepču , koja se nalazi u Omladinskom naselju, kod SMŠ Žepče ili pozvati na broj tel 032 888 248 gdje će im biti pojašnjeno i omogućeno da svoju građansku dužnost glasovanja učine putem nepotvrđenih glasačkih listića.