Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Foto: Otkriven kamen temeljac za novu zgradu Osnovne škole Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U sklopu službenog programa obilježavanja 14. listopada, Dana općine Žepče, danas u 11,00 sati, preko puta KŠC „Don Bosco“ Žepče, otkriven je kamen temeljac za novu zgradu Osnovne škole Žepče.

Kamen temeljac su otkrili općinski načelnik Mato Zovko i ravnatelj OŠ Žepče Boris Sović.

Uprava, djelatnici i učenici Osnovne škole Žepče, ovom prigodom su pripremili bogat i zanimljiv program, a samoj svečanosti nazočili su brojni gosti iz sfere društveno političkog i javnog života naše općine.

Ravnatelj OŠ Žepče Boris Sović obratio se  nazočnima, kratko se osvrnuvši na povijest škole, a kako sam kaže, „Vrijeme je da se svi zajedno zahvalimo staroj školi, te da da odgojno-obrazovni proces nastavimo u novim prostorijama, nove škole.“

Obraćajući se nazočnima načelnik Mato Zovko je obećao da će Općina Žepče učiniti sve što je u njezinoj moći da radovi na izgradnji nove osnovne škole Žepče što prije započnu, a kako kaže, sredstva za početak radova su već osigurana i iznose 550. 000 KM.

„ Izgradnja nove škole će prema sadašnjim predračunima koštati oko 4 milijuna KM, pred nama je jako puno posla, ali sve što se započne, to se i završi. U svemu će nam pomoći i nadležna ministarstva, kako županijska, tako i federalna, Republika Hrvatska i razni donatori s kojima imamo dobre odnose i koji su već osigurali dio sredstava za izgradnju naše Osnovne škole Žepče“ kazao je Zovko.

Inače, današnja zgrada Osnovne škole „Žepče“ je sagrađena 1955. godine, kada je nosila ime „Rade Kondića“, dok je sportska dvorana dograđena deset godina poslije, točnije 1965.