Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvedbi Orkestra nastavnika Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče u kino-dvorani Doma kulture danas je započela svečana sjednica Općinskog vijeća Žepče, koja je ujedno i središnji događaj proslave 14. listopada, Dana općine Žepče i 560. obljetnice prvog pisanog spomena Žepča.

Sjednici su nazočili brojni ugledi gosti is sfere društveno političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života naše općine, kao i predstavnici vlasti s kantonalnog i federalnog nivoa BiH i načelnici pobratimskih općina iz Republike Hrvatske, a istu ste imali priliku pratiti uživo u programu Radio Žepča na 88,2 MHz i 101,6 MHz.

Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufovič, čestitajući svim Žepčankama i Žepčacima Dan općine Žepče 14. listopad/oktobar.

U ZDK Bošnjaci trebaju voditi brigu o Hrvatima, Srbima i ostalima jer su najmnogobrojniji narod. U Žepču da tu brigu preuzmu Hrvati nad Bošnjacima i Srbima i ostalima, i tako da bude na cijeloj teritoriji BiH. Time, i na takav način, garantiramo da BiH može biti prosperitetna i stabilna država u kojoj će svi biti zadovoljni poručio je danas predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

Nazočnim gostima obratio se i općinski načelnik Mato Zovko kratko se osvrnuvši na bitnije projekte koji su u protekloj godini realizirani u općini Žepče. Načelnik je upoznao nazočne goste s mnogobrojnim aktivnostima koje su realizirane u povodu Dana Općine Žepče i 560. obljetnice prvog pisanog spomena Žepča. Između ostalih to su ;Otvorenje ambulante u Ozimici, rekonstrukcija centra za fizikalnu i mentalnu rehabilitaciju, nova rasvjeta u MZ Begov han, izgradnja dječjeg igrališta u Žepču, poboljšanje putne infrastrukture, polaganje kamena temeljca za OŠ Žepče, otvorenje Centra za poslovne kompetencije koji je otvoren u sklopu implementacije projekta Prekogranične suradnje BiH-RH-Crna Gora, kao i projekta SafEarth u kojima je RAŽ nositelj i partner na projektima.

„U ovoj godini izdvojena su značajna sredstva za subvencioniranje poljoprivredne proizvodnje kao i pomoć projektima mladih kazao je između ostalog Zovko, te se  zahvalio svim stranim donatorima na potpori, kao i Vladi Federacije BiH, i Vladi ZDK, odnosno, svima koji su doprinijeli stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i mjesta boljih životnih uvjeta u Žepču.

Dan općine, svim Žepčankama i Žepčacima, danas su sa govornice svečane sjednice čestitali i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, šef Misije OSCE-a u BiH Brus Berton te kantonalni ministar Nurđehan Šahinović.

Također, tijekom sjednice, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević je uručio inicijativu općinskom načelniku Mati Zovko o bratimljenju općina, koja bi se uskoro trebala naći na dnevnom redu jedne od narednih sjednica OV Žepče.

Voditelji Svečane sjednice OV Žepča su bili Dijana Smajlović i Miro Bulajić djelatnici Radio Žepča.

Na samom kraju današnje sjednice općinski načelnik Mato Zovko je dodijelio i zahvalnice i pohvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su u proteklom periodu ostvarili odličnu suradnju sa Općinom Žepče.

Za kraj da dodamo da je svečanoj sjednici prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na svim spomen obilježjima u našem gradu.

Foto: Ivan Ćurić