Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Audio: Bolji uvjeti života za mještane Gornje Lovnice, završena putna infrastruktura i puštena u rad javna rasvjeta

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

U nedjelju, 4. listopada 2018. godine u MZ Gornja lovnica po prvi put je u rad puštena javna rasvjeta, otvorena putna komunikacija Dojnice- Jaze i otkrivena spomen ploča pokojnom Dragi Ćoruša-Dasi koji je prije četiri godine tragično izgubio život radeći na putnoj infrastrukturi u ovoj mjesnoj zajednici.

Ovim događajima nazočili su mnogobrojni gosti iz svih sfera društvenog života naše općine i mještani.

MZ Gornja Lovnica je granična mjesna zajednica s općinom Zavidovići i do sada je realizirala mnogobrojne projekte koji će osigurati bolje uvjete života i spriječiti odlazak sa svojih ognjišta.

Otvaranjem putne komunikacije Dojnice- Jaza u dužini od oko 800 metara ova mjesna zajednica je u potpunosti završila asfaltiranje kružne putne komunikacije kroz Gornju Lovnicu. Presijecanjem vrpce put su svečano otvorili federalni ministar Josip Martić i načelnik općine Žepče Mato Zovko, a ispred MZ Gornja Lovnica Stipo Vidović i Josip Tadić

Iako se radi o samo dijelu javne rasvjete u Lovnici ističu da se radi o povijesnom trenutku za mještane,te da se nadaju da će ovaj projekt u skorijoj budućnosti i nastaviti. Rasvjetu su u rad pustili predsjednik MZ Niko Martić i načelnik Mato Zovko.

Spomen ploču, put i javnu rasvjetu u Lovnici blagoslovio je mjesni župnik Mato Lacić.

Za ove projekte u Gornjoj Lovnici osigurano je 100 000 KM.

Na području općine Žepče egzistira 48 mjesnih zajednica u kojima su realizirani mnogobrojni, prvenstveno, infrastrukturni projekti, za koje je ove godine izdvojeno oko tri milijuna konvertibilnih maraka.

Na linku poslušajte izjave općinskog načelnika Mate Zovko i ispred MZ Gornja lovnica Josipa Tadića.