Nedjelja, Srpanj 21, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Japanski veleposlanik u BiH Hideyuki Sakamoto boravio u posjeti općini Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Japanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Hideyuki Sakamoto koji je  na veleposlaničku dužnost imenovan ispred Vlade Japana prije nekih osam mjeseci, boravio je danas u nastupnoj posjeti općini Žepče.

Pored općinskog načelnika Mate Zovko i predsjedavajućeg OV Žepče Muhameda Jusufovića, te pomoćnice načelnika Brigite Lovrić, današnjem sastanku u prostorijama Općine Žepče nazočio je i načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić s pomoćnikom Antom Bonićem i direktorom Doma zdravlja dr. Jozom Grgićem, a također, sastanku je nazočio i Predrag Praštalo ispred Europskog pokreta u BiH na čiju inicijativu je i održan današnji sastanak.

Općinski načelnik Mato Zovko upoznao je gosta sa stanjem u općini Žepče kao i svim infrastrukturnim projektima koji se trenutno provode, kao i onima koji su planirani u budućnosti, a također je zahvalio Vladi Japana na svoj pomoći koju su do sad uputili kako u BiH, tako i na područje općine Žepče, jer, podsjetimo, upravo je Japan donirao sredstva za obnovu zgrade Osnovne škole Abdulvehab Ilhamija u Željeznom Polju.

Načelnik općine Usora Anđelić, također je iskoristio priliku, te je japanskom veleposlaniku predstavio svoju općinu u nadi da će u skoroj budućnosti doći i do neke bliže gospodarske suradnje.

Japanski veleposlanik Sakamoto je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, kazavši da mu je drago što je nakon većih gradova u BiH, danas imao priliku upoznati i manje sredine, te vidjeti kako se ovdje radi i razvija. Također je obećao da će Žepče i BiH prezentirati narodu Japana kao pristupačne sredine, te da će svakako preporučiti Japancima da ovdje dođu.

Na linku ispod poslušajte što su sudionici današnjeg sastanka izjavili.