Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

PREDSTAVNICI UDRUGE UMIROVLJENIKA/PENZIONERA ŽEPČE U POSJETI OPĆINSKOM NAČELNIKU

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U prijateljskom sastanku općinskog načelnika i predstavnika Udruženja penzionera/umirovljenika Žepče razgovaralo se o problemima s kojima se populacija umirovljenika u BiH i Žepču suočava, te su se dogovorile određene smjernice za unaprjeđenje odnosa općinskih vlasti i žepačkih umirovljenika.

Ovom sastanku ispred udruženja nazočili su Vlado Marković, predsjednik izvršnog odbora udruge, Ramiz Derlić, predsjednik skupštine udruge i Džonlo Pašić, predsjednik nadzornog odbora udruge.

Udruženje umirovljenika/ penzionera Žepče je najbrojnija udruga sa sjedištem u općini Žepče i trenutno broji 2300 članova, a prema posljednjim podatcima umirovljenika na području općine Žepče ima oko 4.000.

Predstavnici udruge su izvijestili Općinskog načelnika o radu i rezultatima u prethodnoj godini, te su predstavili program rada i djelovanja za 2019.godinu. Kao važnu aktivnost naveli su obavljanje kućnih posjeta i brojne druge angažmane kojima šire svoju mrežu i broj članova. 

U odnosu na 2017. godinu, udruga je u 2018.godini članstvo proširila na još gotovo 50 članova.

Gosti su iznijeli i podatak o visokoj smrtnosti članova udruge, osobito u 2018. godini kada  je udruga osiromašila za 96 članova, a do današnjeg posjeta u 2019. godini preminulo je 30 članova udruge.

Ovom prilikom zamolili su za povećanje sredstava za njihovu udrugu kako bi povećali vrijednost paketa koje pružaju svojim članovima.

Općinski načelnik je pohvalio udrugu kao najbolje organiziranu i najbrojniju na području općine. Udruženju je poželio što više uspjeha u budućem radu, te izrazio potporu za realizaciju svih budućih programa i projekata.