Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

JP Komunalno Žepče: Završeno prvo prikupljanje krupnog otpada

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

JP Komunalno Žepče je u proteklih 5 dana krenulo s realizacijom nove usluge - preuzimanje i zbrinjavanje krupnog (kabastog) otpada. Prvi krug prikupljanja je prošao bez većih problema.

Krupni otpad je prikupljen iz svih 36 Mjesnih Zajednica koje su pokrivene s organiziranim prikupljanjem otpada. Mnogi korisnici su iznijeli svoj krupni otpad, koji smo preuzeli i odložili na pretovarnu stanicu u Žepču, istaknuli su iz Komunalnog Žepče.


Dio prikupljenog otpad već je odvezen na regionalnu deponiju otpada, dok će krupniji otpad biti rastavljen na drvo, željezo, platno i spužva.
Tako će drveni dijelovi biti iskorišteno kao gorivo u gradskoj kotlovnici, željezo prodano na otpad a spužva i platno odvezeno na Regionalnu deponiju otpada.


„Ovime je usluga zbrinjavanja otpada podignuta na znatno veću razinu što će značajno doprinijeti čistoći okoliša i poboljšanju uvjeta života na području Općine Žepče.
Naredni značajan korak u poboljšanju usluga prikupljanja i zbrinjavanja otpada će biti 15.10.2019. god. kada se kreće s prikupljanjem šljake i pepela iz kotlovnica“, istaknuli su iz JP Komunalno Žepče..