Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Općina Žepče prepoznata kao primjer uspješne međuetničke i međuvjerske suradnje

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Specijalni savjetnik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida u svijetu Adama Dieng i šefica Misije OSCE-a u BiH- ambasadorica Kathleen Kavalec, kao i šefica Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE-a u BiH Jasna Dobričik posjetili su danas našu općinu.

Adama Dieng boraveći u višednevnoj posjeti BiH, a na sugestiju Misije OSCE-a,  odabrao je Općinu Žepče kao jednu od zajednica koje predstavljaju primjer uspješne međuetničke i međuvjerske suradnje, a između ostalog i kao jedinu općinu u BiH koja ima zajedničko spomen obilježje za sve Civilne žrtve rata.

Posjeta je službeno počela u prostorijama Općine Žepče sastankom s općinskim načelnikom Matom Zovkom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Žepča Muhamedom Jusufovićem .

Prilikom posjeta općini Žepče gosti su na sastanku i službeno upućeni u poslijeratno i trenutno stanje u našoj općini te načine na koje Općina Žepče danas uspješno funkcionira.  

„Žepče je poznata općina kao simbol zajedničkog života u kojoj postoje samo građani Općine Žepče. I četvrt stoljeća nakon rata BiH se suočava s posljedicama rata i mržnje, a Žepče svojim pozitivnim rezultatima daje primjer drugima kako se zajedničkim radom, trudom i vodstvom  uspijeva izgraditi sadašnjost i budućnost i to je bio razlog za današnji dolazak u Žepče.“,poručio je Specijalni savjetnik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida u svijetu Adama Dieng.

Nakon posjete općini Žepče uslijedio je i sastanak s Udrugom civilnih žrtava rata općine Žepče gdje se specijalni savjetnik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida u svijetu Adama Dieng našao s predstavnicima Udruge civilnih žrtava rata općine Žepče na čelu s Nikom Širićem, nakon čega je položeno cvijeće na spomen obilježju.

Specijalni savjetnik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida u svijetu Adama Dieng i šefica misije OSCE-a u BiH- ambasadorica Kathleen Kavalec, kao i šefica Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE-a u BiH Jasna Dobričik zajedno s načelnikom Zovkom i predsjedavajućim Jusufovićem upustili su se u obilazak Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić nakon čega slijedi i prigodan koncert učenika čime se završava ova posjeta Žepču.