Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

7. Gospodarski forum Općine Žepče posvećen ženskom poduzetništvu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Razvojna agencija već sedmu godinu zaredom organizira Gospodarski forum Općine Žepče, međunarodni poslovni događaj koji nastoji povezati privatni i javni sektor, promovirati  poduzetništvo i aktualizirati teme važnih za privatni sektor.


Ove godine Gospodarski forum posvećen je ženama i njihovim uspjesima u svijetu poduzetništva a održava se 15.10.2020. godine. Suorganizator  ovogodišnjeg  Foruma  je  bonitetna  kuća  Bisnode  BH  d.o.o  Sarajevo,  Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine i obrt „Kaja“ Žepče.


U okviru Gospodarskog foruma Općine Žepče, održat će se jedinstveni Business networking event „Klub  visokih  peta“    koji je  jedan  od  regijskih  aktivnosti  grupe  Bisnode,  posvećena  poslovnim ženama, prije svega poduzetnicama i menadžericama, kao platforma za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu.


Na žepačkom Klubu Visokih peta svoje poduzetničke priče s prisutnima podijelit će Empress d.o.o Zenica, kompanija s brendom opreme za vrt Queen of Garden; prirodna kozmetika Goga iz Žepča; “Kaja” Žepče - obrt za profesionalno čišćenje; Agencija Success Sarajevo; Avon BH, kompanija M:Tel i Alisa Teletović, akademska umjetnica. Prisutne goste će uveseliti kompanija MP Impex s brendovima simpatičnih bakica Baba Višnjom, Ribom i Milom te svakako prepoznatljivo, žepačko vino iz Vinarije Povratak.


Na   temu „Utjecaj pandemije na ženski biznis u BiH“ , govorit će prof. Vahida Bijedić, psiholog, Aida Zubčević, poduzetnica i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, Sanja Hajdukov, poduzetnica, inženjer   rudarstva, magistrica ekonomije i kolumnistica, Žana Alpeza, poduzetnica i kolumnistica te Enesa Bukvić, vlasnica i direktorica kompanije „Ena Tex“ d.o.o Zavidovići.


U okviru događaja, organizirat će se i Bazar Kluba visokih peta, gdje će se moći vidjeti i kupiti proizvode i djela talentiranih poduzetnica, od prirodne kozmetike, ručno rađenih torbi do jedinstvenih slika rađenih na foliji te književnih djela iz pera svestranih žena BiH.


Gospodarski forum Općine Žepče, organizira se u sklopu Dana Općine Žepče. Ove godine, Općina Žepče,  usvojila je  novi  Gender  akcioni  plan  za  period  2020.  –  2024.  koji  predviđa  set  mjera  i intervencija u oblasti ravnopravnosti spolova. Simbolično, a u sklopu Dana općine Žepče, govorit će se o uspješnim ženama i njihovim biznisima s namjerom da budu inspiracija ženama koje imaju potencijal ali nemaju hrabrosti da zakorače u svijet poduzetništva.


„Nažalost, ovogodišnji Gospodarski forum održavamo, a pridržavajući se svih epidemioloških mjera, u znatno manjem obimu nego prethodnih godina, ali smo sigurni da će poruke koje budu proizašle iz ovog događaja, biti dostavljene donosiocima odluka ali i doći do žena kojima će biti od značaja za početak ili dalji razvoj poslovanja“ navodi direktorica Razvojne agencije Žepče, Branka Janko.


Prijave za događaj su otvorene od srijede, 07.10.2020. i bit će otvorene do 14.10.2020. godine.