Razvojna agencija već sedmu godinu zaredom organizira Gospodarski forum Općine Žepče, međunarodni poslovni događaj koji nastoji povezati privatni i javni sektor, promovirati  poduzetništvo i aktualizirati teme važnih za privatni sektor.


Ove godine Gospodarski forum posvećen je ženama i njihovim uspjesima u svijetu poduzetništva a održava se 15.10.2020. godine. Suorganizator  ovogodišnjeg  Foruma  je  bonitetna  kuća  Bisnode  BH  d.o.o  Sarajevo,  Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine i obrt „Kaja“ Žepče.


U okviru Gospodarskog foruma Općine Žepče, održat će se jedinstveni Business networking event „Klub  visokih  peta“    koji je  jedan  od  regijskih  aktivnosti  grupe  Bisnode,  posvećena  poslovnim ženama, prije svega poduzetnicama i menadžericama, kao platforma za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu.


Na žepačkom Klubu Visokih peta svoje poduzetničke priče s prisutnima podijelit će Empress d.o.o Zenica, kompanija s brendom opreme za vrt Queen of Garden; prirodna kozmetika Goga iz Žepča; “Kaja” Žepče - obrt za profesionalno čišćenje; Agencija Success Sarajevo; Avon BH, kompanija M:Tel i Alisa Teletović, akademska umjetnica. Prisutne goste će uveseliti kompanija MP Impex s brendovima simpatičnih bakica Baba Višnjom, Ribom i Milom te svakako prepoznatljivo, žepačko vino iz Vinarije Povratak.


Na   temu „Utjecaj pandemije na ženski biznis u BiH“ , govorit će prof. Vahida Bijedić, psiholog, Aida Zubčević, poduzetnica i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, Sanja Hajdukov, poduzetnica, inženjer   rudarstva, magistrica ekonomije i kolumnistica, Žana Alpeza, poduzetnica i kolumnistica te Enesa Bukvić, vlasnica i direktorica kompanije „Ena Tex“ d.o.o Zavidovići.


U okviru događaja, organizirat će se i Bazar Kluba visokih peta, gdje će se moći vidjeti i kupiti proizvode i djela talentiranih poduzetnica, od prirodne kozmetike, ručno rađenih torbi do jedinstvenih slika rađenih na foliji te književnih djela iz pera svestranih žena BiH.


Gospodarski forum Općine Žepče, organizira se u sklopu Dana Općine Žepče. Ove godine, Općina Žepče,  usvojila je  novi  Gender  akcioni  plan  za  period  2020.  –  2024.  koji  predviđa  set  mjera  i intervencija u oblasti ravnopravnosti spolova. Simbolično, a u sklopu Dana općine Žepče, govorit će se o uspješnim ženama i njihovim biznisima s namjerom da budu inspiracija ženama koje imaju potencijal ali nemaju hrabrosti da zakorače u svijet poduzetništva.


„Nažalost, ovogodišnji Gospodarski forum održavamo, a pridržavajući se svih epidemioloških mjera, u znatno manjem obimu nego prethodnih godina, ali smo sigurni da će poruke koje budu proizašle iz ovog događaja, biti dostavljene donosiocima odluka ali i doći do žena kojima će biti od značaja za početak ili dalji razvoj poslovanja“ navodi direktorica Razvojne agencije Žepče, Branka Janko.


Prijave za događaj su otvorene od srijede, 07.10.2020. i bit će otvorene do 14.10.2020. godine.