Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Obilježen završetak izgradnje mosta preko rijeke Krajnjače

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U utorak, 13.10.2020. godine, obilježen je završetak radova na izgradnji mosta na rijeci Krajnjači.

Svečanu vrpcu su presjekli općinski načelnik Mato Zovko i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, uz prisustvo djelatnika općinske uprave, predsjednika MZ, te drugih građana iz društveno- političkog života općine. današnji događaj je upriličen u sklopu Programa obilježavanja Dana Općine Žepče.


Ugovor o izgradnji mosta pored željezničke pruge u Žepču je potpisan 8.11.2019. godine, a danas je obilježen završetak projekta. Sredstva za radove na izgradnji mosta su osigurana preko MEG projekta općinskog ekonomskog i okolišnog upravljanja koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Ukupna vrijednost radova je 277.217,26 KM, od čega je 50% iznosa osigurao UNDP, a 50% Općina Žepče.


U narednom periodu očekuje se i nastavak radova na asfaltiranju prometnice od Krajnjače do Glazbene škole a u planu je i postavljanje javne rasvjete.



"Mi smo aplicirali na natječaj Federalnog ministarstva raseljenih za asfaltiranje ove ceste, od Krajnjače do Glazbene škole, imamo informaciju da smo prošli na ovom natječaju. Ako i ne budemo dobili sredstva mi ćemo taj projekt uvrstiti u naš Plan kapitalnih investicija 2020-2024 i završiti, a potom uraditi i javnu rasvjetu. Završetkom ovih radova  imat ćemo  jednu alternativnu cestu,  tako da će se moći izaći na regionalnu cestu a da se ne prometuje kroz centar grada", istaknuo je načelnik Mato Zovko.