Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvedbi Orkestra nastavnika Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče u kino-dvorani Doma kulture danas je započela Svečana sjednica Općinskog vijeća Žepče, koja je ujedno i središnji događaj proslave 14. listopada, Dana općine Žepče i 562. obljetnice prvog pisanog spomena Žepča.

S obzirom na trenutno aktualnu situaciju vezanu uz pandemiju korona virusa,  današnjoj sjednici nazočio je manji broj uzvanika iz sfere društveno političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života naše općine, kao i predstavnika  vlasti sa županijskog i  federalnog nivoa BiH.  Izravan prijenos sjenice naši sugrađani su mogli pratiti  uživo u programu Radio Žepča na 88,2 MHz i 101,6 MHz.


Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, čestitajući svim Žepčankama i Žepčacima Dan općine Žepče 14. listopad/oktobar. U svom obraćanju predsjedavajući Jusufović se osvrnuo na protekli period od 14 godina političkog angažmana i djelovanja u općini Žepče, posebice kao predsjedavajućeg u Općinskom vijeću i doprinosa radu i prosperitetu općine, kako u političkom tako i u gospodarskom smislu.


"  Ja kao predsjedavajući OV ,  vijećnici  i općinska administracija sna čelu s Općinskim načelnikom učinili smo dosta kada je u pitanju politička klima na području naše općine. Učinili smo u ovih  posljednji nekoliko godina da općina Žepče postane jedna otvorena općina poželjna za život, za suživot svih naroda i građana koji živa na našoj općini. Ovo je posljednja svečana sjednica koju vodim kao predsjedavajući   OV u ovom mandatu. U narednom periodu to će netko drugi raditi. Mislim da će ići mojim stopama, jer sam nastojao ovaj period kao predsjedavajući i član OV  da u Žepču pridonosim povoljnoj političkoj klimi,  da općinu Žepče učinim lijepom  i ugodnom za život svih građana i naroda koji u njoj žive", istaknuo je predsjedavajući Jusufović koji se zahvalio svima na dobroj suradnji, a budućem sazivu OV poželio dobar i uspješan,  te da općinu Žepče učine još otvorenijom uspješnijom,  kako za življenje tako i privredna ulaganja.


Nazočnim gostima obratio se i općinski načelnik Mato Zovko koji se u svom obraćanju   osvrnu na aktualnu situaciju s korona virusom na području općine Žepče te uključivanju općinskih vlasti u prevladavanju  ekonomskih posljedica od korona virus donoseći Odluku o izmjeni općinskih propisa u cilju osiguranja pomoći gospodarstvenicima općine Žepče.
"Uvijek koristim priliku pa i sada to činim i zahvaljujem svim našim gospodarstvenicima na svakom sačuvanom  i novom radnom mjestu, a također im čestitam na uspješnom radu za vrijeme korone", istaknuo je načelnik Zovko koji se osvrnuo na  na projekte koji su u protekloj godini realizirani u općini Žepče, podsjetivši na sve ono što je urađeno i što se radi na dobrobiti svih građana naše općine.

Govor u cijelosti   možete poslušati na linku ispod.....


Na samom kraju današnje sjednice uručena su Javna priznanja"Pohvalnice": Domu zdravlja sa stacionarom Žepče, za unaprjeđenje kvaliteta i obima zdravstvenih usluga, te za odgovoran i istrajan pristup u vrijeme trajanja pandemije COVID-19., Javnoj ustanovi "Opća biblioteka" Žepče, za postignuća u radu, širenju i afirmiranju čitalačke kulture, Javnoj zdravstvenoj ustanovi "Gradska ljekarna" Žepče za unapređenje kvalitete ljekarničke djelatnosti i odgovornog pristupa u vrijeme pandemije COVID-19, Razvojnoj agenciji Žepče za doprinos razvoju lokalne zajednice i privlačenje donatorskih sredstava u Općinu Žepče.U ime nagrađenih,  riječi zahvale uputila je dr. Ana Zlovečera Jukić, ravnateljica Doma zdravlja sa stacionarom Žepče.

Voditeljica svečanog programa bila je stručna suradnica za informiranje javne politike i mlade Dijana Martinović.

Današnjoj  svečanoj sjednici prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na svim spomen obilježjima u našem gradu, a  program proslave nastavlja se i tijekom dana otvorenjem izložbe radova likovne kolonije Žepče 2020 . i  koncertom Glazbene škole"Katarina Kosača Kotromanić" Žepče.