Pred manjim brojem posjetitelja  sinoć je u atriju Gradske kavane  Žepču otvorena izložba slika nastalih na 5. koloniji Ismet Čahtarević „Žepče 2020“.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovalo je deset   umjetnika: Mustafa Faljić Falja,  Mirsad Kovačević, Adnan Ćatić, Goran Milinković, Šemso Muhić, Ratko Lješić, Asim Goralija, Višnja Markanović, Saša Zečević i Alojz Gašparević

 

Likovnu koloniju, kao i prethodnih godina, zajednički su organizirali JU Dom kulture Žepče, Centar za društveni razvoj CEDRA Žepče, i Društvo likovnih umjetnika Mrlja“ Žepče.

„Držimo da je Žepče sredina s vrlo razvijenim kulturnim i općenito društvenim životom te smo organizacijom  likovne umjetnosti koja u prethodnim razdobljima nije bila dovoljno afirmirana.

Jedna od ideja održavanja naše  likovne kolonije također je zasnovana na povezivanju likovnih umjetnika, studenata umjetnosti kao i amatera s ciljem njihova prepoznavanja. Ne manje važan, jedan od ciljeva ove kolonije  je bio da se  sudionici  koji nisu iz Žepča upoznaju s prirodnim ljepotama našeg kraja. Ova godina je, zbog novonastalih okolnosti, specifična za cjelokupan društveni život pa tako i za umjetnost, ali mi kao organizatori nikako nismo htjeli prekidati tradiciju organiziranja Kolonije, organizirali smo ju malo skromnije nego inače, tako da nam je drago što se tradicija nije prekinula“, istaknuo je u svom pozdravnom govoru ravnatelj JU Dom kulture , Miroslav Ilić.

U ime sudionika kolonije i suorganizatora, nazočnima se obratio predsjednik Društva likovnih umjetnika“Mrlja“ Žepče, Alojz Gašparević. U ime općinskog načelnika izložbu je otvorila pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo, Brigita Lovrić.

Svi naši sugrađani ljubitelji umjetnosti koji žele pogledati izložbu imat će to priliku u narednih 14 dana koliko će izložba biti otvorena i postavljena u Galeriji Ljerke Njerš.

Izložba je prodajnog karaktera, i prema želji organizatora, dio sredstava ostvaren prodajom slika bit će doniran novootvorenom Centru za djecu i osobe s posebnim potrebama u Žepču.