Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Predsjednik OIP-a Kemala Efendić: Sve spremno za lokalne izbore u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini 2020. održat će se u nedjelju, 15. studenog 2020. godine. Na izborima će se birati članovi općinskih vijeća, načelnici i gradonačelnici općina.

Za Lokalne izbori u općini Žepče prijavilo se 8 političkih subjekata koji su istaknuli kandidacijske liste za članove OV Žepče, a dva politička subjekta istaknuli su kandidaturu za načelnika Općine Žepče, koji će ovu dužnost obnašati u naredne četiri godine.


Kada je u pitanju Općina Žepče za ove Lokalne izbore, prema informacijama iz OIP-a Žepče, registrirana su 23 867 birača s pravom glasa u našoj općini, a koji će svoju građansku dužnost moći obaviti na 43 biračka mjesta.

Od tog broja, 38 je redovitih birački mjesta, jednog biračkog mjesta za glasovanje u odsutnosti, koje se nalazi u SMŠ Žepče, i 4 mobilna tima, od kojih je jedan COVID tim.


Prema riječima predsjednika OIP-a, Kemala Efendića, za Lokalne izbore u općini Žepče angažirana su 390 člana i zamjenika člana biračkih odbora koji su prošli svu potrebitu edukaciju kako bi se izborni proces odvijao u skladu sa zakonom i odlukama SIP BiH.


Za praćenje izbora bit će angažiran veliki broj promatrača od strane međunarodnih i nevladinih organizacija te političkih subjekata i na prostoru općine Žepče i nema straha od bilo kakvih nedopuštenih radnji kada je u pitanju izborni proces, ističe Efendić.

„Ovogodišnji Lokalni izbori će se, kao i do sada, u općini Žepče provesti po svim standardima i normativima, a ove godine suočeni smo s pandemijom korona virusa koja dodatno zahtijeva poduzimanje svih epidemioloških mjera i poštivanje svih odredbi i naredbi kriznih stožera i zdravstvenih ustanova a sve u cilju očuvanja zdravlja svih sugrađana koji će u nedjelju izaći na izbore“, kazao je za Radio Žepče predsjednik OIP-a Žepče Kemal Efendić.

„Osigurat ćemo sve potrebno kako bi sugrađani mogli sigurno obaviti svoju građansku dužnost. Ovom prilikom molimo naše sugrađane da poštuju sve naputke članova biračkih odbora koji će na glasačkim mjestima osiguravati provođenje i poštivanje epidemioloških mjera. Svi zajedno odgovornim ponašanjem možemo osigurati da se ovi Lokalni izbori provedu sigurno uz preveniranje svih mogućih rizika po zdravlje.

Svi sugrađani kojima je izrečena mjera samoizolacije imat će mogućnost da glasuju putem mobilnog COVID tima obučenog za ovaj vid glasovanja. Ovi glasači trebaju nazvati na broj telefona 032 888 248 gdje će dobiti detaljne informacije kako se registrirati, kako bi mobilni timovi stigli na njihove kućne adrese, gdje će im biti omogućeno da glasuju. Svoje zahtjeve mogu dostaviti i putem e- maila: oikzepce©outlooc.com. ili fax-a: 032 888 193.

Također, navedene osobe mogu zahtjev s dokumentacijom dostaviti OIP-u putem drugog lica, u sjedište Općinske izborne komisije do 11.11.2020. godine.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja koja na sam dan izbora budu imali glasači ili politički subjekti mogu doći u prostorije OIP-a U Žepču , koja se nalazi u Omladinskom naselju, kod SMŠ Žepče ili pozvati na broj tel 032 888 248 gdje će im biti pojašnjeno i omogućeno da svoju građansku dužnost glasovanja učine putem nepotvrđenih glasačkih listića.

Gospodin Efendić se zahvalio Radio Žepču na dosadašnjoj suradnji prilikom praćenja izbora te je pozvao birače da izađu izbore 15. studenog glasuju i obave svoju građansku dužnost poručio je Efendić.