Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Pojačan inspekcijski nadzor na tržištu rada u cijeloj FBiH

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Potvrđeno je to nakon današnjeg sastanka direktora i predstavnika Federalne i županijskih uprava za inspekcijske poslove i županijskih organa nadležnih za vršenje inspekcijskih poslova. Sastanak je iniciran od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, a u cilju realizacije Zaključka Vlade FBiH koja je zadužila Federalnu upravu da u suradnji sa županijskim inspekcijskim organima izradi zajednički plan pojačanih inspekcijskih nadzora u oblasti radnih odnosa, unutarnje trgovine, obrta i ugostiteljstva. Cilj je suzbijanje sive ekonomije na tržištu rada (zapošljavanja „na crno").

Na sastanku je dogovorena suradnja između federalnih i županijskih inspekcijskih organa, razmotrena je problematika po pitanju dosadašnjeg vršenja kontrola od strane županijskih inspekcija rada, razmotreni su kapaciteti kojima raspolažu inspekcijski organi, te načini i metode rada u mješovitim inspekcijskim timovima za vrijeme vršenja pojačanih inspekcijskih nadzora.

Svrha provođenja i realizacije pojačanih inspekcijskih nadzora jeste povećanje discipline u pogledu poštivanja odredbi iz radno-pravnog i tržišnog zakonodavstva u Federaciji BiH, a sve u cilju stabilizacije Fonda mirovinsko-invalidskog osiguranja, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.