Petak, Studeni 22, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Isplata mirovina za rujan počinje 5. listopada

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Isplata mirovina za mjesec rujan počet će u srijedu, 5. listopada, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, priopćeno je iz tog zavoda.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17, zajamčena 434,90, dok najviša iznosi 2.174,48 maraka.


Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.


Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.


Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za rujan, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 milijuna maraka.


Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvješće o financijskom poslovanju Zavoda za prvih šest mjeseci 2016. te Financijski plan Zavoda za 2017. godinu.