Utorak, Listopad 22, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

MUP ZDK: Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U vremenskom periodu od 31.10. do 07.11.2016. godine, u okviru pojačanih aktivnosti na kontroli vozača i vozila, kao i dokumentiranju i sankcioniranju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kontrolirali 3.543 vozila uprometu.


Prilikom naznačenih kontrola, vozačima je izdano 2.998 prekršajnih naloga.


Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila sankcionirano je 2.730 vozača, za 114 vozača je utvrđeno da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, 41 vozač je sankcioniran zbog nepropisnog preticanja, 34 vozača zbog upravljanja neregistriranim vozilima, 25 vozača zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 23 vozača zbog upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita, te 20 vozača zbog nepoštivanja obveza prema pješacima, dok je 11 vozača zatečeno da upravljaju vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima.


Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ovom prilikom još jednom upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdanim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu boljoj osobnoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima pod utjecajem alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok prometnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama – poručuju iz MUP-a ZDK.