Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Dom naroda Parlamenta FBiH: Izaslanik Jukić uputio pitanje vezano uz naplatu RTV pristojbe

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Od 11. točaka o kojima se raspravljalo nakon izmjene dnevnog reda, izdvajamo Prijedloge Zakona o Gradu Livnu, Cazinu i Goraždu čijim su usvajanjem spomenute općine postali gradovi. Dom naroda, uz ostalo, u formi Nacrta je usvojio i Program rada ovog doma za 2017. godinu. Kako je naglasila Lidija Bradara predsjedateljica Doma naroda Federacije BiH, o Nacrtu programa rada ovog doma, svoje će mišljenje dati svih deset županija u Federaciji, prihvaćanjem u formi Nacrta otvorena je mogućnost šire javne rasprave o dokumentu koji je u Domu naroda posljednji put donesen 2008. godine. Izaslanici u Domu naroda, uz ostalo, danas su jednoglasno usvojili i Prijedlog zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH.

Tomislav Mandić, izaslanik u Klubu Hrvata ponovno je potencirao pitanje odgovornosti Uprave Javnog poduzeća „Autoceste“ Federacije BiH za nepravilnosti kojima se pokušala zaustaviti izgradnja dionice na Koridoru V-c kroz Hercegovinu. Nepravilnosti na koje Mandić ukazuje već neko vrijeme potvrdila je i Agencija za istrage i prijevare Europske investicijske banke, EIB-a. Mandić je zatražio da Uprava JP AC FBiH o svemu podnese detaljno izvješće Domu naroda. Među brojnim pitanjima koja su postavili izaslanici Kluba hrvatskog naroda je i pitanje Josipa Mioča o nacionalnoj strukturi rukovodećih službenika sudske policije u Federaciji BiH, a u kojima prema informacijama sa službene stranice Sudske policije nema niti jednog Hrvata. Mioč je od mjerodavnih zatražio podatke o nacionalnoj strukturi rukovodećih službenika Sudske policije u svim županijama u Federaciji BiH.

Izaslanik Damir Jukić, ponukan brojnim pritužbama svojih sugrađana iz Žepča i općine Usora, posebice onih koji žive na rubu siromaštva, potom onih koji rade u nekoj od susjednih država i ne posjeduju tv prijamnik, zatražio je od RTV Federacije BiH precizne podatke o broju utuženih pretplatnika u svim općinama u Federaciji BiH zajedno s podatcima o svim dosad presuđenim iznosima i sudskim troškovima koji su nekim slučajevima i do deset puta veći od visine duga za rtv pristojbu. Istaknuo je pritom i nezadovoljstvo Hrvata radom RTV Federacije BiH