Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Svečanost povodom Dana policije MUP-a ZDK

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 


"Današnja vježba i defile vozila nisu demonstracija sile već poruka da naši građani mogu računati na spremne, uvježbane i motivirane policajce, koji će bez kompromisa štititi živote i imovinu naših građana, privrednih subjekata, ustavni poredak i provoditi zakon iz svoje nadležnosti", istakao je policijski komesar MUP-a ZDK, Semir Šut.


Prema njegovim riječima u radu policijskih službenika bitna je odgovornost i profesionalizam, a očigledno je da oni svoj posao rade srcem, dušom i profesionalno.


U svom obraćanju ministar Nikola Arsenić ukazao je na prioritete rada policije i to prije svega suzbijanje kriminaliteta i osiguranje sigurnosti građana, a čestitao je policiji jer su mnoga teška krivična dijela uspješno rasvijetljena.


Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je uputio čestitke pripadnicima policije, jer su nastavili temeljne reforme koje su pokrenute podržavanjem od strane međunarodnih institucija.


"One počinju i ogledaju se u depolitizaciji policije, njenoj profesionalizaciji, organizaciji, modernom opremanju, kontroli i otvaranju prema građanima. Živimo u svijetu u kojem je glavno obilježje nesigurnost, a MUP ZDK, kao i druge bh. Agencije,  suočen je s brojnim izazovima i stoga se kao imperativ nameće izgradnja visokoprofesionalizirane i obučene policije", kazao je Galijašević.


Obilježavanju Dana policije MUP-a ZDK prisustvovali su predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH, Šefik Đaferović, ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, brojni drugi predstavnici iz izvršne i zakonodavne vlasti, i veći broj građana Zenice.
(enb)