Nedjelja, Lipanj 24, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Usuglašeni tehnički elementi za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i suradnici razgovarali su s predstavnicima CETEOR-a i Europske banke za obnovu i razvoj o nastavku suradnje i realizaciji projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica.

Planirana rekonstrukcija najveće i najvažnije medicinske ustanove u centralnom dijelu Bosne financirati će se  sredstvima kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od deset miliuna eura. 

Razmatrane su smjernice za realizacija projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice u Zenici, koja podrazumijeva i izgradnju novog termo-energetskog bloka ove ustanove, a već urađenim energetskim auditom predviđeno je da energent za zagrijavanje termo-energetskog bloka bude tečni plin ili prirodni gas, što je bio jedan od zahtjeva EBRD-a.

Na sastanku su otklonjene sve nejasnoće u vezi s tehničkim rješenjima i precizirani nositelji  narednih aktivnosti na realizaciji projekta. 

Konzultantska kuća CETOR zadužena da do polovine rujna  uradi nacrt preliminarne studije, a do kraja rujna  konačnu studiju izvodljivosti ovog projekta, koji će značajno poboljšati uvjete  rada ove medicinske ustanove.