Srijeda, Studeni 14, 2018

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Josip Martić federalni ministar prostornog uređenja i premijer ZDK Miralem Galijašević posjetili OŠ „15. april“ u Kaknju

Danas su svečanim prijemom učenici i nastavnici Osnovne škole „15.april“ u Kaknju ugostili Josipa Martića, federalnog ministra prostornog uređenja, Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog kantona, Mensura Sinanovića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Nermina Mandru, načelnika Općine Kakanj te Mustafu Čopelja –koordinatora projekta za FBiH „Energijska efikasnost u BiH“ koji se financira iz kredita Svjetske banke u visini od 300.000,00 KM .

Domaćini i gosti su pregledali građevinske radove na školskom objektu i izrazili zadovoljstvo do sada izvedenim radovima.Konačan završetak radova na ovom školskom objektu se planira sredinom prosinca 2017. godine kada će biti i svečano otvaranje.

Realizacijom navedenog projekta se postižu velike uštede u potrošnji energije.Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog je istakao značaj ovakvih projekata na području Zeničko-dobojskog kantona, ali i naglasio da se projekt energetske efikasnosti nastavlja i 2018. godini.