Četvrtak, Siječanj 17, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Podrška Zeničko- dobojskog kantona „Roditeljskoj kući za djecu oboljelu od raka“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Duvnjaka održan je radni sastanak u cilju iznalaženja podrške za sufinanciranje rada Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka i njihove obitelji . Radnom sastanku su uz predsjedavajućeg Duvnjaka prisustvovali i ministar Ministarstva za rad socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović i Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka u Federaciji BIH“.


Ovom prilikom gosp. Kubat je upoznao prisutne s radom i aktivnostima Udruženja koje pruža usluge psiho-socijalne pomoći za djecu oboljelu od raka i njihove obitelji, te o projektu Roditeljske koja je smještena u Sarajevu.

Troškovi ovog projekta godišnje iznose oko 150.000 KM, a u okviru Roditeljske kuće borave roditelji i djeca iz cijele zemlje, pa tako i iz Zeničko-dobojskog kantona i imaju mogućnost besplatnog boravka u procesu liječenja i oporavka.


Predsjedavajući Duvnjak je ovom prilikom naglasio: „Zeničko-dobojski kanton ima obavezu da barem malo ublaži teškoće i iskušenja kroz koja prolaze ove porodice. Nadam se da će sistemska podrška institucija Zeničko-dobojskog kantona potaknuti i institucije na drugim nivoima da podrže ovakve humane i plemenite projekte i inicijative".


Resorni ministar Šahinović je prihvatio inicijativu predsjedavajućeg i kazao da će Vlada Kantona iz socijalnih transfera opredijeliti 20.000 KM godišnje, kroz Program utroška ovog ministarstva, za ove plemenite namjere.