Srijeda, Ožujak 20, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Započeta izgradnja posljednje dionice puta Novi šeher- Kamenica

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Započeti su radovi na posljednjoj dionici putne komunikacije Novi Šeher - Hatkine njive - Kamenica, čime je dugo očekivana izgradnja ove prometnice ušla u završnu fazu. Aktivnosti na izgradnji modernog puta s dvije kolovozne trake intenzivirane su u posljednje tri godine za što je izdvojeno više od 320.000 KM. Sredstva su osigurali Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić.


Put između Maglaja i Teslića će se skratiti za 40 kilometara, prometnica će povezati naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševica u Zeničko-dobojskom kantonu s Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić. Također, bit će to i najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija.


"Ovaj put je od velikog značaja za naseljena mjesta na tom području u kojima živi veliki broj povratnika, tako da sam ponosan što smo uspjeli zaokružiti financijsku konstrukciju i izgradnju saobraćajnice dovesti u završnu fazu", rekao je premijer ZDK Miralem Galijašević, priopćeno je iz Press službe ZDK.