Nedjelja, Lipanj 16, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Ove godine letovi iz Banjaluke na nove destinacije

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novi letovi na tri europske destinacije s banjalučkog aerodroma u svega dva mjeseca pokazali su se veoma uspješnim. Direktor Međunarodnog aerodroma Banjaluka Duško Kovačević kaže da u ovoj godini s irskom kompanijom “Ryanair” očekuju i do 130 tisuća putnika.

Rasprodaju se skoro sve karte, barem prema podacima kojima se kompanija pohvalila prošlog mjeseca. U banjalučkom aerodromu se nadaju da će zato i proširiti ponudu za nove destinacije.

“Ja očekujem da se ta popunjenost kreće oko 94 posto. To je isto jedan znak da su naši putnici, naši građani, veoma zainteresirani, što je za nas isto jako dobra informacija. Nama je veoma stalo da i u ovoj godini, da bude veći broj destinacija. U svakom slučaju kompanija je ta koja će to odlučiti, ali naš je cilj da se povećava broj putnika i ja smatram da će nas i ove godine “Ryanair” obradovati s nekim novim destinacijama,” kaže Kovačević.

Od trećeg travnja iz Banjaluke kreće i let za Berlin, i to dva puta tjedno. Najvjerojatnije je, kažu u banjalučkom Aerodromu, da će “Ryanair” uspostaviti i let za Beč.

Od uspostavljanja novih linija “Ryanair” broj putnika povećan je za 74 posto. Kako je potvrđeno, zbog toga bi moglo doći i do proširenja zgrade aerodroma Banjaluka.

Prvi let “Ryanair” s Mahovljana poletio je 30. listopada za Stockholm, a potom za Brisel i Memmingen. Nastavlja se i suradnja s kompanijom Air Srbija za Beograd, a u ovoj godini biće omogućena i dva čarter leta za Grčku i Tursku.

Izvor: biznisinfo.ba