Nedjelja, Lipanj 16, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Zenički rudari nastavljaju štrajk!

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sindikat rudara RMU Zenica sinoć je i zvanično donio odluku o stupanju u štrajk tako da zenički rudari, koji su zbog neisplaćenog toplog obroka za studeni prošle godine, jučer odbili u drugoj smjeni sići u sve tri jame, i dalje ostaju na površini.

Kako je Feni kazao član Sindikata Nijaz Subašić, rudari očekuju da se tijekom dana riješi problem s Gradskom upravom Grada Zenica, koja im je u petak blokirala račun zbog prekida isplate duga za naknadu za korištenje komunalnog zemljišta.

-Naše vodstvo, zajedno s menadžmentom firme, ponovo je otišlo u Gradsku upravu, da pokušaju postići dogovor. Gradonačelnik Fuad Kasumović ih jučer nije mogao primiti - navodi Subašić.

Ističe da su iz objektivnih razloga bili prinuđeni obustaviti isplatu duga po sporazumu pa im je zbog duga od milijun KM Grad Zenica odlučio blokirati račun.

-Proteklih 20 godina nitko ništa nije platio, a ovaj menadžment je platio 1,2 milijuna KM. Ne bježi se od plaćanja ni ostataka duga na rate, ali čim se deblokira račun. Novac je spreman - ističe Subašić, dodajući da rudari žive od tog toplog obroka.

Rudari, koji nisu radili ni treću smjenu, jutros se nisu okupili na kapiji ispred uprave poduzeća, ali nisu sišli u jame.