Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Počinje Program obaveznog predškolskog obrazovanja u ZDK

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Program obaveznog predškolskog obrazovanja i odgoja za mališane koji bi najesen trebali krenuti u prvi razred osnovne škole, u Zeničko-dobojskom kantonu počinje u ponedjeljak, 4. ožujka.

Kako je Feni potvrdila direktorica Pedagoškog zavoda ZDK-a Aida Salkić, nositelji realizacije programa bit će 29 predškolskih ustanova i dvije osnovne škole na području Žepča.

– Ove je godine upisano ukupno 2.723 djece – navodi Salkić, napominjući kako su ovim programom obuhvaćena samo djeca koja ne borave u vrtićima, odnosno koja nisu obuhvaćena cjelovitim programom koji se tijekom cijele godine u vrtićima realizira za djecu predškolske dobi u vrtićima.

U realizaciji programa bit će angažirano i 110 realizatora, koje su tijekom veljače putem konkursa odabrale predškolske ustanove, a djeca će biti razvrstana u 175 odgojno-obrazovnih grupa.

Posljednja dva dana veljače za sve je realizatore bila organizirana obuka u Zenici i Kaknju.

Sudeći po broju djece upisane u Program obaveznog predškolskog obrazovanja i odgoja, najesen bi u ZDK-u u školskim klupama moglo biti znatno manje djece nego prošle godine, jer procjene su da cjelovitim programom u vrtićima nije obuhvaćeno više od 550 djece.

Ove školske godine, u 65 škola u 11 općina i gradu Zenici, upisano je 3.758 prvačića ili 19 manje nego 2017. godine.