Udruženje poljoprivrednih proizvođača u Zeničko-dobojskom kantonu odnedavno ima novo rukovodstvo. Mirzet Krehmić je novi predsjednik Skupštine, a Emir Tutnjić novi predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja, oba su iz Željeznog polja, općina Žepče.

Na Izvještajno-izbornoj sjednici Skupštine, održanoj 28. veljače u Zenici, u naredne četiri godine povjerenje je dato Nerminu Marušiću, poljoprivrednom proizvođaču iz Kakanja, koji je zamijenio dosadašnjeg predsjednika Sedina Biogradliju.

Osim ovih kadrovskih promjena, Skupština je, između ostalog, usvojila Programa rada za ovu godinu i izmijenila Statut, a definirane su smjernice, pravci i konkretni koraci i zadaci u daljem radu.

Tako je, primjera radi, od Vlade ZDK zatraženo povećanje proračunskih izdvajanja za poljoprivredu s dosadašnjih 2,5 na 5 milijuna KM, da se poticajnim mjerama značajnije podrži primarna poljoprivredna proizvodnja, zatim da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvede kao obavezu stalnu edukaciju poljoprivrednika, i poljoprivrednike usmjeri čime da se bave.

Izvor: zenicainfo.ba