Ponedjeljak, Listopad 14, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Grad Županja na najsrčaniji način dočekala promrzle bicikliste

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Još jedno kišno jutro dočekalo je sudionike biciklističke karavane Mostar Vukovar, a po vremenskim prognozama bilo je izgledno da će karavanu padaline pratiti cijeli dan.


Nakon doista lijepog i srčanog prijema u Žepču, gdje su se sudionici karavane okrijepili i odmorili, uslijedila je etapa od 130 km prema gradu Županji. Bitno je naglasiti da je danas karavana brojnija za šest sudionika koji se priključuju u Žepču.


"Ovo je moja prva karavana u kojoj sudjelujem, odnosno prvi put da s biciklom idem za Vukovar. Iskren da budem nisam vjerovao da ću uspjeti, naročito zbog vremenskih neprilika koje smo imali danas, no tu u ovoj ekipi je toliko pozitivne energije da mi niti u jednom trenutku nije palo na pamet da odustanem. Sretan sam što sam danas tu, što sam u Županju zajedno sa karavanom stigao u Županju, a sutra i u Grad Vukovar", izjavio je 63-godišnji Frano Šupuković,najstariji sudionik karavane.

 


Točno u 17:00 h po zakazanom protokolu karavana je stigla u Orašje, a gdje su ih dočekali prijatelji iz udruge specijalne policije i biciklističkog kluba Orašje, kako bi zajedno položili cvijeće i zapalili svijeću na spomeniku poginulim braniteljima.


"Sretan sam što sam danas tu u Orašju sa svojim prijateljima iz specijalne policije i što možemo još jednom zajedno odati počast stradalim suborcima. Jako težak i naporan dana danas smo imali, kiša cijelim putem i niske temperature učinili su ovu etapu jednom od najtežih. No evo svi smo tu, sigurno smo stigli u Orašje i nastavljamo dalje prema Županji pa i Vukovaru", izjavio je Mario Marić, začetnik ideje.

U 18:00 h karavana je ušla u Županju, a grad Županja je na jedan najsrčaniji način dočekala bicikliste. Unatoč kiši koja je rosila, jako velik broj građana i medija je pred spomenikom dočekao karavanu, neki su bicikliste snimali i slikali mobilnim aparatima, dok su ih drugi dočekali i sa Slavonskim delicijama. Bitno je spomenuti da je bicikliste na spomeniku dočekao i Petar Ćatić, brat Mladena Ćatića jednog do 12 poginulih redarstvenika u Borovom selu. No, nakon kratkog druženja, po protokolu pristupilo se i paljenju svijeća za poginule branitelje na spomeniku.

"Presretan sam što je grad Županja po sedmi puta dočekao karavanu prijateljstva Mostar Vukovar. Ove godine u organizaciju se uključio novoosnovani klub RBK Kotur Županja, a grad Županja je i ove godine je izdašno popratio doček karavane i ovom prilikom zahvaljujemo se gradonačelniku grada Županje, gdinu.Davoru Miličeviću na potpori u ovom projektu. Inicijatori karavane u nama Slavoncima ponovo su pobudili snažne osjećaje zajedništva koji se jako ispoljavaju u ovakvim pothvatima. Podsjetili su nas na velike emocije koje Vukovar izaziva u cijelom hrvatskom narodu", izjavio je predsjednik RBK "Kotur" Županja, Daniel Vincetić.


"Ovim putem želio bih najaviti da smo u dogovoru s organizatorima karavane donijeli odluku da treća etapa karavane od Žepča do Županje nosi naziv "Memorijal Mladen Ćatić" u čast jednog od poginulih 12 redarstvenika u Borovom selu, a koji je rodom iz Županje", dodao je Vincetić.

 


Naravno, grad Županja se kao i općine Kiseljak i Žepče pokazao kao dobar domaćin, pa su biciklisti nakon kratkog odmora u smještajnim kapacitetima, pozvanu i na večeru i druženje kojem je prisustvovao i sam gradonačelnik grada Županje. On je još jednom poželio dobrodošlicu svim sudionicima karavane Mostar Vukovar, iskazao gostoprimstvo na najbolji mogući način i zaželio im sretan put i lijepo vrijeme pred sutrašnju etapu do Vukovara.


"Doista, presretan sam što kada vidim sve ove divne ljude koji nam iskazuju svoje gostoprimstvo od Kiseljaka, Žepča pa evo i Županje, šaljući poruke mira i prijateljstva Gradu Vukovaru upravo putem naše biciklističke karavane Mostar Vukovar. Također, moram se osvrnuti i na ekipu koja je vozila ovih 350 km, odnosno na sudionike karavane i reći im koliko sam ponosan na njih. Danas je smo imali jako težak i naporan dan kiša, niske temperature, skliska cesta pa i umor doveli su i do nekoliko padova, srećom bez ozbiljnih posljedica, no nitko nije želio da odustane i svi smo sigurno došli do današnjeg cilja, grada Županje", izjavio je Toni Zorić, predsjednik udruge za promociju biciklizma HerzegovinaBike.

Također, ovim putem želio bih se zahvaliti gradonačelniku grada Županje, gdinu. Davoru Miličeviću na ukazanom gostoprimstvu kako bi se svi sudionici odmorili pred sutrašnju posljednju etapu do Grada Heroja. Svejedno nam je kakvo ćemo vrijeme sutra imati, samo mi je bitno da svi zajedno i sigurno dođemo do Vukovara, kako bismo mogli odati počast svim stradalima u domovinskim ratu. Da se nikad više ne ponovi!", dodao je Zorić.


Biciklističku karavanu Mostar Vukovar dijeli još 50 km do svog konačnog cilja Grada Vukovara, a etapa bi trebala biti lagana, no sve ovisi o vremenu koje će ih pratiti. Bitno je spomenuti da se karavana Mostar Vukovar sutra sastaje sa biciklistima iz Metkovića, koji veze od Prevlake do Vukovara, te će zajedno ovi prijatelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine ući u Grad Vukovar. Mi im svakako želimo mnogo sreće i pratimo ih dalje u njihovim naporima.


Ovim putem organizatori se zahvaljuju svim sponzorima Sedme biciklističke karavane Mostar Vukovar, i to: Grad Mostar, općina Kiseljak, općina Žepče, Grad Županja, Grad Vukovar, Sportski Savez Grada Mostara, GumaM, Euroherc osiguranje, Keš d.o.o., Molson Coors, OIL AC, Restoran Konoba Goranci, Restoran Karting klub, Vinarija Nuić, Voda Leda, Berny, Candy Mix, LTD d.o.o., Cvjećara Masline