Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, s 19 glasova za, bez glasova protiv te s 14 uzdržanih glasova, utvrdili su mišljenje o Nacrtu zakona o pravima demobiliziranih branitelja i njihovih obitelji Federacije Bosne i Hercegovine te ga kao takvog dostavili na daljnje postupanje Vladi FBiH, koja će ga u formi prijedloga uputiti na usvajanje u Parlamentu FBiH.

Zastupnici su utvrdili i mišljenje na prednacrt Zakona o lovstvu FBiH, a na kraju zasjedanja usvojen je i prijedlog odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kluba zastupnika Bošnjaka 8. saziva Skupštine ZDK te prijedlog odluke o dopuni Odluke o obrazovanju Kolegija Skupštine ZDK.

Time je dosadašnja predsjedavajuća Amira Hadžić, zastupnica SDA iz Zavidovića, i zvanično prepustila vođenje tog tijela svom stranačkom kolegi Ćazimu Huskiću iz Žepča, dok su zamjenici ostali Mladen Simić iz reda Srba (SDP) i Ivo Tadić iz reda Hrvata (HDZ).

-Obavezujem se da ću ukazanu dužnost obavljati savjesno i odgovorno- poručio je novi predsjedavajući Huskić, koji je dodao kako će se u svom radu pridržavati zakona te Ustava Kantona.