U Bosni i Hercegovini moći će se glasovati u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, priopćeno je iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

Biralište u Sarajevu bit će otvoreno u Srednjoj ekonomskoj školi (Zmaja od Bosne 39), gdje će se izdavati i potvrde za glasovanje za birače koji se nisu aktivno registrirali.

U Banjoj Luci biralište će biti otvoreno u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske (Milana Kranovića 1), gdje će se izdavati i potvrde za glasovanje za birače koji se nisu aktivno registrirali.

U Mostaru biralište će biti otvoreno u zgradi Osnovne škole Petra Bakule (Ulica kralja Tomislava 9), dok će se potvrde za glasovanje za birače koji se nisu aktivno registrirali izdavati u Gimnaziji Fra Grge Martića (Ulica kralja Tomislava 9A).

Biralište u Tuzli bit će smješteno u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske (Kazan Mahala 1), a na istom mjestu izdavat će se i potvrde za glasovanje za birače koji se nisu aktivno registrirali.

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji se nisu aktivno registrirali za glasovanje, mogu na dan izbora pravo na glasovanje dokazati potvrdom za glasovanje koju će im izdati diplomatsko-konzularno predstavništvo u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

(fena)