U ovoj humanitarnoj aktivnosti sudjelovali su i bajkeri iz Žepča, zajedno s svojim prijateljima iz cijele BiH.

Zahvaljujući ovim dobrim ljudima prikupljena su najpotrebnija sredstva koja su uručena „Maloj školi“ u Varešu i njihovim štićenicima. Ustanova „Mala škola“ Vareš je prihvatna zajednica za djecu s teškim osobnim i obiteljskim situacijama i koja se skrbi za njih, a trenutno je u ustanovi njih nešto više od dvadeset.


Organizacija posjete bajkera potekla je od nekoliko zaljubljenika u motore, a među njima su fra Mirko Majdandžić, časna sestra Leonarda i Marinko Vukadin. Dobrodošlica bajkerima upriličena je u dvorištu župne crkve svetog Mihovila u Varešu, a sve njih dočekali su fra Mirko i časna sestra Snježana sa štićenicima „Male škole“. Za sve njih priređen je ručak i osvježenje koje im je bilo potrebno nakon dugog puta. Većina njih stigla je iz Jajca, Viteza, Novog Travnika, Kreševa, Kiseljaka, Sarajeva, Goražda, Žepča i mnogih drugih mjesta.

U svom obraćanju sve ih je pozdravio fra Mirko i zaželio srdačnu dobrodošlicu, a časna sestra Snježana Pavić zahvalila im se na uručenoj donaciji za djecu koja borave u ovoj ustanovi. U znak zahvalnosti za uručenu donaciju voditeljica Male škole, časna sestra Snježana, poklonila je časnoj sestri Leonardi drveni motor na kome piše Mala škola i današnji datum, a djeca su svim bajkerima simbolično uručili po jedan plastični motorčić.

Neopisiva radost vidjela se u očima djece kada su dobili poziv na vožnju kroz grad i do sela Pogar gdje je napravljena mala stanka za osvježenje. Putem do Pogari zaustavili su se na Kotinoj krivini gdje su napravili zajedničku fotografiju za uspomenu i sjećanje na dolazak u Vareš.

„Mnogo je predrasuda kada su bajkeri u pitanju, ali to su ljudi dobra srca, svih dobnih skupina i zanimanja koji kroz druženje u svojim klubovima pomažu mnogim zajednicama. Ovo je prvi put da smo u Varešu, i oduševljeni smo prirodom i dobrim ljudima, te ćemo svima pokazati, a posebno našim ponovnim dolaskom, da Vareš nije slijepo crijevo kako ga mnogi zovu. Bajkerom može postati svaka punoljetna osoba i koja mora poštovati kodeks ponašanja, a to znači držati se zakonskih pravila kada je vožnja i motor u pitanju, te pomagati drugima. Budite sigurni, ako kojim slučajem ostanete negdje na putu u kvaru da će vam, ako bajker naiđe, on prvi stati da pomogne. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali na današnju akciju i ako ne prije, vidimo se naredne godine opet ovdje u Varešu“, rekao je Marinko Vukadin jedan od organizatora humanitarne akcije koja je u nedjelju, 9. Lipnja upriličena u Varešu.

Radio Žepče/Radio Bobovac