Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Od srpnja alternativni pravac, u listopadu kraj radova na tunelu Vranduk II

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iz javnog poduzeća ''Ceste FBiH'' saopćili su da će uložiti sve napore da bi se maksimalno ubrzali radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II i što prije normalizirala situacija na ovoj dionici.

Imajući u vidu predstojeću turističku sezonu i povećanje prometa na svim putnim pravcima na teritoriji Federacije BiH, JP ''Ceste Federacije BiH'' je apeliralo na sve sudionike u prometu na maksimalno strpljenje i razumijevanje uslijed izvođenja radova u okviru Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH, posebno tijekom rekonstrukcije tunela Vranduk II i mostova Bosna IV i Bosna V.


- Projektom rekonstrukcije tunela Vranduk II je, zbog tehnologije i kompleksnosti radova u tunelu, predviđeno korištenje alternativnih pravaca te je promet preusmjeren na regionalnu cestu R445 Nemila – Banlozi – Zenica. Međutim, prvobitno preusmjerenje prometa u samom tunelu tijekom izvođenja radova na podnožju svoda, dovelo je do značajnog usporenja prometa - naveli su iz ''Cesta FBiH''.


S tim u vezi, prolazak teretnih vozila i uopće povećanje prometa regionalnom cestom koja nije projektirana za te potrebe, kako navode iz ovog poduzeća, rezultirali su njenim značajnim oštećenjima koja su dodatno usporila odvijanje prometa.


- JP ''Ceste FBiH'' je poduzelo aktivnosti na saniranju ovog alternativnog pravca koje bi trebale biti okončane početkom srpnja, nakon čega će putnički promet biti u potpunosti preusmjeren na ovu cestu dok će se teretna vozila naizmjenično puštati jednom trakom kroz tunel. Na ovaj način će se smanjiti interval čekanja i ubrzati promet kroz tunel - saopćeno je.


Prema dinamici radova, osnovni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II bi se trebali završiti do sredine listopada, nakon čega će se promet pustiti u oba smjera kroz tunel, a samo u noćnim satima vršiti obustave zbog montaže opreme u tunelu, piše avaz.ba.