Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Načelnik Mujanović i Ministar Martić potpisali ugovor u vrijednosti od 100 tisuća KM

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Općinski načelnik Hašim Mujanović i Federalni ministar Josip Martić,  u ponedjeljak  26.08.2019. godine u Kabinetu općinskog načelnika potpisali su ugovor o sufinanciranju Projekta „Sanacija puta Zavidovići – Dolina – Globarica“ u iznosu od 100.000,00 KM.


Inače, bitno je napomenuti da je Ministar prostornog uređenja Federacije BiH (FBiH) Josip Martić do sada u okviru značajnih infrastrukturnih projekata na području Općine Zavidovići potpisao 3 (tri) ugovora:


– Sanacija klizišta „Omećak“, putni pravac Zavidovići – Dolina;
– Rekonstrukcija mosta za laki saobraćaj u naseljenom mjestu Stipin Han;
– Izgradnja puta „Grlići – Kremenjaši“

Općinski načelnik mr. sci. Hašim Mujanović u travnju  ove godine najavio je poduzimanje aktivnosti, odnosno rekonstrukciju lokalnog puta Zavidovići – Dolina u suradnji s Vladom FBiH, odnosno ministrom Martićem, što će se u narednom periodu i realizirati. Izdvojena financijska sredstva za dosadašnje projekte od strane Federalnog ministarstva za prostorno uređenje  su itekako od velikog značaja za mještane naše Općine. Načelnik Mujanović naglasio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s ministrom Martićem, kao i  dinamikom rada s obzirom na to da će se na ovaj način konačno olakšati i ubrzati život mještana ovog područja, te dodao da je ovakvim pristupom ministar Martić stekao epitet prijatelja općine Zavidovića.

Ministar Martić na kraju sastanka je istakao da su dosadašnji izuzetni rezultati prethodnih projekata dobar osnova za nastavak suradnje i realizaciju sličnih projekata.