Društvo dobrovoljnih davalaca krvi zapošljava osobe s invaliditetom s područja ZDK, poziv prenosimo u cijelosti:

„Na osnovu Javnog poziva za upošljavanje osoba sa invaliditetom, raspisanog od strane Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom F BiH, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi, poziva sve zainteresirane osobe sa invaliditetom od 60% do 100% , a koje su nezaposlene da nas kontaktiraju u cilju apliciranja za zapošljavanje istih.

Tijekom 2019./20. godine Društvo dobrovoljnih davalaca krvi putem gore navedenog Programa planira upošljavanje više osoba na poslovima:

  • „Animatori dobrovoljnog darivanja krvi“- osobe sa stupnjem invalidnosti od 60-100% koje su zainteresirane za ovaj vid zapošljavanja neophodno je da imaju:

-Nalaz instituta za medicinsko vještačenje ili Rješenje Centra za socijalni rad izdanih na osnovu unaprijed navedenog Nalaza-Mišljenja

-Potvrdu da se osoba vodi kao nezaposlena na evidenciji Biroa za zapošljavanje

-Ukoliko se osoba ne vodi na Birou za zapošljavanje kao nezaposlena osoba, neophodno je Potvrdu iz  Porezne Uprave o statusu osobe.

Svi dokumenti moraju biti u formi originala ili ovjerene fotokopije

Pozivamo sve osobe iz ove kategorije stanovništva sa područja ZDK, da nas kontaktiraju putem tel. 063/ 492-111 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijave primamo do 1.10. 2019. Godine. „ stoji u priopćenju.