Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Dvosmjerni promet u tunelu Vranduk bit će pušten do kraja listopada

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dvosmjerni promet u tunelu Vranduk, u obje kolovozne trake, trebalo bi da se pusti do kraja listopada 2019. godine, kazali su za Akta.ba u JP Ceste Federacije BiH d.o.o.

Kako kažu, rokovi realizacije Projekta rekonstrukcija tunela Vranduk II i rekonstrukcija mostova Bosna IV i Bosna V, na magistralnoj cesti M-17, dionica Topčić polje – Lašva je početak iduće godine.

“Prema ugovoru, rok za završetak svih radova je 18.3.2020. godine”, preciziraju iz Cesta FBiH, prenosi Akta.

Dodaju da se radovi izvode u tri smjene na kojima su angažirana 92 radnika, te da s obzirom na okolnosti oni solidno napreduju.

Zbog velikog prometa na ovoj magistralnoj cesti stvaraju se i velike kolone, a gužve i višesatni zastoji, postali su svakodnevnica vozača.

Budući da se u javnosti govori o kašnjenju i sporijem izvođenju radova, Ladislav Bevanda, direktor Heringa, navodi za portal Zenicablog da se na ovom projektu ne kasni, te da su već duže vrijeme u komunikacijama potpuno netočne informacije.

“Na ovom projektu se ne kasni. Samo je za međufazu dogovoreno neslužbeno da se, ako može ikako pusti dvosmjeran promet do 1.11., onda ostatak instalacije raditi uz povremena zatvaranja noću do završetka. Inače, ugovoreni dovršetak radova je u ožujku 2020. a ne 31.10.2019. Zbog toga nam je naloženo raditi pod prometom cijelo vrijeme, i u tri smjene, iako je ugovorom predviđeno da 4 mjeseca bude potpuno zatvoren promet”, istakao je on.

Podsjećamo, za vrijeme izvođenja radova u tunelu, alternativni pravac za putnički promet i vozila do 7,5 t jeste regionalna cesta R445 Nemila – Banlozi – Zenica.

(zenicablog.com)