Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U sjedištu ZDK potpisana dva ugovora ukupne vrijednosti 529.359,48 KM

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i direktor Kantonalne direkcije za ceste koja djeluje u sastavu ovog ministarstva Rasim Kovač potpisali su danas u sjedištu ZDK-a s izvođačima radova dva ugovora ukupne vrijednosti 529.359,48 KM.

S Kadrijom Muratovićem, direktorom poduzeća Sacom d.o.o. Sarajevo potpisan je ugovor o realizaciji projekta nabavke i postavljanja vertikalne
prometne  signalizacije i cestovne opreme na regionalnim cestama R 445 dionica Karaulsko Polje-Kakanj-Visoko-Podlugovi i R 474 M-17-Perkovići-Novi Šeher-Tešanj-Jelah-granica Federacije.

 U pitanju je 304.785,00 KM vrijedan projekt koji će doprinijeti poboljšanju sigurnosti na pomenuta dva regionalna pravca.
Također, s Edinom Porobićem, direktorom preduzeća „Porobić“ d.o.o. Zavidovići, potpisan je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta i izgradnji pješačke staze u naselju Ulišnjak, općina Maglaj, na regionalnoj cesti R-465 dionica Zavidovići-Maglaj, lokalitet Ulišnjak.

Vrijednost ovog projekta iznosi 224.574,48 KM, a u pitanju je sanacija klizišta koje datira od prije dvadesetak godina, te se ovime prevenira štetno djelovanje na putnu infrastrukturu koja se nalazi u blizini klizišta.

„Sigurnost građana je naš prvenstveni cilj i primarna orijentacija te su ovo projekti koje realiziramo u cilju postizanja povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu
 na regionalnim cestama širom Zeničko-dobojskog kantona“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.
Sa poduzećem Porobić d.o.o. Zavidovići je potpisan i ugovor o izvođenju dodatnih radova na trajnoj sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R 444 dionica Podlugovi-Breza-Vareš, lokalitet Vrankamen, a kojima će trajno biti sanirano klizište koje se nalazi pored regionalne ceste R444 na lokalitetu Vrankamen kod Breze.