Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Hitna sjednica Skupštine ZDK u ponedjeljak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Ovi klubovi poslanika su podnijeli inicijativu „o formiranju nove parlamentarne većine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona“, i zakazivanjem hitne sjednice žele ubrzati procedure formiranja nove skupštinske većine u Skupštini ZDK i brže donošenje kantonalnog budžeta za 2016. godinu.

 

Predloženu inicijativu predsjedavajuća Skupštine Draženka Subašić (DFF) nije prihvatila uz obrazloženje da "niti jedan od uvjeta propisanih Poslovnikom o radu Skupštine nije ispunjen", i da bi "zakazivanje hitne sjednice moglo dodatno uznemiriti javnost i građane, jer se ovakva sjednica zakazuje u okolnostima opasnosti po javnu sigurnost i sigurnost građana širih razmjera".

U skladu s poslovnikom Skupštine ZDK, zamjenik predsjedavajuće Skupštine Jasmin Duvnjak (SDA) iskoristio je svoje ovlaštenje i nakon konsultacija sa Klubovima poslanika, koji će činiti skupštinsku većinu, zakazao hitnu sjednicu Skupštine ZDK za ponedjeljak, 23.studenoga, a prema poslovniku dnevni red će biti predložen na samoj sjednici, a materijali će biti uručiti nakon usvajanja.

Na hitnoj sjednici Skupštine Zeničko dobojskog kantona moglo bi biti govora i o rekonstrukciji Vlade ZDK u skladu sa zahtjevima nove skupštinske većine, kako predlažu Klubovi poslanika SDA, SBB i HDZ, i to uz uvjet da Vlada kantona pripremi odgovarajuće akte do tog datuma.  

 

(Fena)