Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Hercegovačke pjesnikinje protiv nasilja nad ženama

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Hercegovačke pjesnikinje Ružica Soldo, Marina Kljajo Radić, Anita Martinac, Senka Marić Šarić, Sanela Kuko, Alma Fazil Obad, Anita Pajević, Aida Điho Šator, Sanijela Matković, Marela Jerkić Jakovljević, Marija Lovrić, Zijada Zekić, Jozefina Pranjić, Mara Cica Šakotić i Nery Škegro, svojom pjesničkom snagom glasno će reći stop nasilju nad ženama i tako dati glas potpore i snage svim psihički i fizički zlostavljanim ženama, priopćili su organizatori.

 Svoj glas potpore dat će i Azra Hasanbegović, u ime lokalne nevladine organizacije "Žena BiH", i volonterka Marija Ćeškić iz Caritasovog prihvatilišta za žene i djecu u nevolji "Mirjam", koja će pročitati priču žene koja je pola godine boravila u Caritasovoj sigurnoj kući.

 Na gitari stihove će pratiti Anita Šunjić, a ova manifestacija održat će se u klubu "Aleksa" u Mostaru s početkom u 19 sati.

 

 Nasilje nad ženama prisutno je u svim društvima, a razlike možemo naći u dominantnim oblicima nasilja, odnosu prema nasilju, kao i mehanizmima zaštite žena žrtava nasilja. Problemi s kojima se i danas suočavamo i dalje su vezani uz nizak broj prijava nasilja nad ženama, a svi mogući razlozi pridonose činjenici da se npr. seksualno nasilje ubraja u najmanje prijavljivane zločine s najvećom proporcijom "tamnih brojki". Na jedno prijavljeno silovanje procjenjuje se da dolazi čak 15-20 neprijavljenih slučajeva silovanja, dok kod obiteljskog nasilja na jedno prijavljeno dolazi deset neprijavljenih slučajeva, navodi se u priopćenju.