Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

KSCZ: Usluge na šalterima do petka pružati samo umirovljenicima, organizira se psihološka potpora za građane, zdravstvene radnike i volontere

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kantonalni stožer civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, na 10. izvanrednoj sjednici, izdao je preporuku svim bankama, telekom operaterima, poslovnicama BH pošta i poslovnicama Elektrodistribucije na području ovog kantona da u periodu od 8,00 do 12,00 sati do petka, 10. travnja, pružaju usluge na šalterima isključivo umirovljenicima.

- Svi navedeni subjekti su obavezni organizirati poslovanje bez gužvi, osigurati preporučeni razmak klijenata, kao i poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka. Poslovnim subjektima koji se ne budu pridržavali navedenih preporuka postoji mogućnost privremene zabrane pružanja usluga - navodi se u preporuci KSCZ ZDK.

Preporuka je donesena iz preventivnih razloga s ciljem da se omogući umirovljenicima  da u dozvoljenim terminima za kretanje mogu obaviti svoje poslove bez stvaranja bilo kakvih gužvi.

KSCZ je izdao naredbu Službi za spašavanje ZDK da pod hitno krene u adaptaciju i proširenje prostora u zgradi Stacionara za potrebe izolatorija za osobe inficirane koronavirusom COVID-19.

KSCZ je podržao inicijativu Društva psihologa ZDK, koju je na  sjednici prezentirao Sedin Habibović iz Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, da se organizira pružanje psihološke podrške građanima, zdravstvenim radnicima i volonterima koji sudjeluju u aktivnostima na suzbijanju pandemije koronavirusa COVID-19 u ovom kantonu, putem telefona, interneta i online kriznih grupa.

Press služba ZDK