Ponedjeljak, Prosinac 09, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Ovogodišnji proračun ZDK u znaku stabiliziranja

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na javnoj raspravi o Nacrtu proračuna ZDK za 2016. godinu i Nacrtu Zakona o izvršenju proračuna, koja je 14. siječnja,  održana u Zenici, istaknuto je da je nacrtom planirani ovogodišnji proračun Zeničko-dobojskog kantona iznosi oko 282 miliona KM i da je njegova osnovna karakteristika uglavnom stabiliziranje prihoda i rashoda.


Resorni kantonalni ministar Andrej Kajić je nakon rasprave, tokom koje su zatražena veća izdvajanja za kulturne ustanove i oblast poljoprivrede, naglasio da će Ministarstvo financija i Vlada ZDK ozbiljno razmatrati sve upućene primjedbe i prijedloge na Nacrt proračuna, ali je u ovom trenutku teško očekivati neke značajnije izmjene.

Rukovoditelji nekoliko ustanova kulture ukazali su da je zabrinjavajuća činjenica da je transfer za kulturu umanjen za deset posto, dok su predstavnici Udruženja poljoprivrednika ZDK zatražili dodatnih čak pola milijuna maraka za ovu godinu, odnosno da se njihova stavka u nacrtu proračuna poveća s planiranih dva milijuna na dva i po milijuna KM.


Sve primjedbe i prijedlozi za izmjene nacrta proračuna Zeničko-dobojskog kantona za ovu godinu razmatrati će nadležna ministaratva i Vlada ZDK.